Over Bernd Scholten

Ik ben gediplomeerd osteopaat (D.O.) en afgestudeerd in 2002. Van 1995 tot 2002 heb ik gewerkt als fysiotherapeut en sinds 2003 ben ik werkzaam in Arnhem als osteopaat.

Ik ben getrouwd en heb drie kinderen in de leeftijd van 14 tot 19 jaar. Naast de opleiding tot Osteopaat heb ik ook een opleiding kinderosteopathie gevolgd. Ik zie mijzelf als een algemeen osteopaat. Ik behandel patiënten met verschillende ziektebeelden en uit alle leeftijdscategorieën.

Baby’s, kinderen en ouderen hebben mijn bijzondere interesse. Baby’s staan nog aan het begin van hun ontwikkeling en ouderen brengen ook hun rijke levensverhaal mee naar mijn praktijk. Elke fase in het leven heeft zijn eigen verhaal. Ik neem daar de tijd voor omdat elke levensfase zijn eigen kenmerken en/of belasting heeft. Dit kan namelijk invloed hebben op eventuele klachten.

Naast mijn werk als osteopaat heb ik een zeer actieve rol in ons gezin. Toen de kinderen klein waren heb ik een bewuste keuze gemaakt veel tijd aan mijn kinderen te besteden. Ik zie die periode als een waardevolle investering in mijzelf en vind deze rol nog steeds zeer leerzaam. Een andere passie is muziek. Het zelf componeren van nummers en het muziek maken met mijn kinderen of vrienden geven mij energie.

Wilt u een behandeling of meer informatie over osteopathie?